Bemutatkozom

Matykó Ildikó vagyok, 23 éves, és Törökszentmiklóson lakom. 2015-ben nyertem el a Fiatal Gazda Pályázat támogatását strucctenyésztésre.

Hogy nő létemre miért pont a mezőgazdaság? Mert nagyon szeretem az állatokat, és mindig nagy álmom volt állatokkal foglalkozni. Mezőgazdasági érdeklődésemet édesapámtól örököltem, aki már kislány koromban megismertetett az állattenyésztés és növénytermesztés világával, így nem volt kérdéses számomra, hogy a középiskola elvégzése után mivel fogok foglalkozni.

2011-ben kezdtem az állattenyésztést. Ekkor egy 200 jószágból álló juhnyáj állomány teljes gondozása került a vállamra. 1,5 évig „birkáztam”, jártam velük vásárokra, birkanyírásra, körömvágásra, ellesztettem őket nappal, s ha kellett éjjel. Hatalmas volt a lelkesedésem, tudtam, hogy megtaláltam a hivatásomat. Ezután belekóstoltam a növénytermesztésbe is, közel 200 hektárnyi területen gazdálkodtunk.

 

Matykó Sándor Krisztián vagyok vagyok, 33 éves, és Törökszentmiklóson lakom. 2015-ben nyertem el a Fiatal Gazda Pályázat támogatását strucctenyésztésre.

Mindig is érdekelt a mezőgazdaság. Kishúgommal és édesapánkkal sokat voltunk az állatok között, tanított minket, így egyre jobban érdekelt ez a szakma, a mezőgazdaság és az állattenyésztés. Szerettem volna alaposan kitanulni, ezért több képzést is végeztem, hogy megtanuljam az alapokat.
Örömmel tölt el ha az állatok között és a szabadban lehetek.